Dresscodes avondmode: in de wereld van feesten, gala’s en bruiloften krijgen we er allemaal mee te maken. Wat mag wel en wat mag absoluut niet? Op deze pagina leest u het allemaal!

 

Dresscode ‘Black tie’
Black tie staat voor chic en elegant. Een avondjurk is officieel verplicht, maar tegenwoordig kan een chique cocktailjurk ook. Bij ‘black tie’ wordt van u verwacht dat u de nodige aandacht aan haar en make-up besteedt. Black tie is verder de gelegenheid om je sieraden te showen, zolang het maar stijlvol is. Een jas over je galajurk is uit den boze, kies liever voor een stola. Bij ‘black tie’ mogen de dames alles uit de kast halen! Denk aan prachtig opgestoken kapsels tot aan zwoele, glamoureuze make-up en schitterende sieraden.

Dresscode ‘White tie’
White tie staat bekend als de strengste dresscode die er is. White tie is een zeer veeleisende dresscode en is nog formeler en chiquer dan ‘black tie’. Bij ‘white tie’ worden de dames verwacht in een lange avondjurk en lange handschoenen. Het is ‘glam to the max’. Een uitnodiging ontvangen met als dresscode ‘white tie’? Trek dan alle registers open! Kies voor de meest prachtige avondjurk die u kunt vinden, draag uw mooiste sieraden en laat uw make-up en kapsel verzorgen door een professional.

Dresscode ‘Avondkleding’
Bij de dresscode avondkleding mag u letterlijk alles uit de kast halen! U bent vrij om te kiezen tussen een avondjurk of een cocktailjurk met pailletten, sprekende kleuren of printjes. Zolang het maar feestelijk is. Vergeet niet extra aandacht te besteden aan de accessoires! Een avondtasje en mooie elegante hakken zijn een must.

Dresscode ‘Cocktail attire’
Een dresscode waarbij de cocktailjurk vereist is, maar bij deze dresscode mag u meer variëren met materialen en kleuren. Een avondtasje is en blijft een must, net als mooie elegante hakken.

Dresscode ‘Tenue de ville’
Tenue de ville betekent letterlijk stadskleding. Dat wil zeggen nette kleding voor overdag en is minder formeel dan black tie of white tie. Deze kleding wordt voornamelijk gedragen tijdens recepties en ontvangsten. U kunt kiezen voor een mantelpak, broekpak of een jurk (het liefst over de knie). Bij een mantelpak of jurk draagt u een panty. Blote benen zijn absoluut uit den boze bij Tenue de ville. De outfit is eventueel mooi af te stylen met een hoed. Ook bij deze dresscode is de clutch (avondtasje) onmisbaar.

Dresscode ‘Smart casual’
Staat deze dresscode vermeld op uw uitnodiging? Dan kunt u nog steeds niet aankomen in een spijkerbroek. Hoewel deze dresscode simpel is wordt er wel van u verwacht om feestelijk voor de dag te komen. U kunt voor een mooie jurk of mantelpakje kiezen, maar een mooie pantalon gecombineerd met een nette blouse wordt ook zeker gewaardeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *